Z6_PPGAHG8001C6B0QP77BB1I2C66
Z7_PPGAHG8001LQD0Q5EB3TVQ1MD6

Поетическа обсерватория 2023

Дата на публикуване: 03.06.2023
Последна актуализация: 27.06.2023

В Белоградчик се проведе ежегодната „Поетическа обсерватория“, организирана от Община Белоградчик, дружеството на писателите във Видин и Народно читалище „Развитие – 1893 г“, с подкрепата на Съюза на българските писатели. Тази година специален гост бе писателят Атанас Звездинов, който работи като редактор в Българското национално радио и в издателство „Народна младеж“.
Борис Николов – кмет на община Белоградчик., призова да се почете паметта на Емил Павлов, чиято е инициативата за Поетическата обсерватория. Кметът сподели още: „Присъствието на всички вас показва, че има потребност подобни срещи да продължат да се осъществяват. Но също така би било още по-хубаво повече млади хора да започнат своята творческа дейност и да участват в това прекрасно начинание.“
Гост авторът Атанас Звездинов благодари на  Борис Николов за предоставената му чест да води 41-вото издание на Поетическата обсерватория. Пред събралите се гости той за първи път представи последното си стихотворение „Минута мълчание“, след което прочете  „Вдъхновение“, „Балада за целувката на Ботев, „Апостолът“, „Деветата вълна“, „Преодолявай“, както и някои от най-известните си басни. 
По традиция във втората част от поетическата среща представителите на Дружеството на видинските писатели и Литературен клуб „Георги Савчев“ от града домакин представиха свои произведения. Сред изявилите се автори бяха Диана Сиракова, Братой Диков, Васил Иванов, Катерина Ненчева, Георги Найденов, Ненчо Славчев, Наташа Младенова – председател на местния литературен клуб, и Роберт Николаев, който за първи път прочете свои творби пред публика и получи бурни аплодисменти.

Пресслужба на община Белоградчик