Z6_PPGAHG8001C6B0QP77BB1I2C66
Z7_PPGAHG8001LQD0Q5EB3TVQ1MD6

Баба Марта в Община Белоградчик

Дата на публикуване: 01.03.2024
Последна актуализация: 01.03.2024

В Община Белоградчик първият ден на месец март винаги е изпълнен с много положителни емоции и нетърпеливо очакване на пролетта. Тази година Баба Марта се появи от ранни зори, за да може да обиколи всички улици и да закачи на всеки мартеница. Добрата старица не пропусна да се появи и в много институции в града, за да завърже усукан бял и червен конец, а лошото време не помрачи широката ѝ усмивка. Мартениците, които Баба Марта подарява в града, са изработени от членовете на Пенсионерски клуб „Мадона”.

Боян Минков – кмет на община Белоградчик, приветства Баба Марта, когато тя дойде и в общинската администрация. Тя му подари и специално изработена картичка, в която имаше пожелания за здраве и успехи. Той от своя страна ѝ пожела да е пъргава, засмяна и да продължава да озарява празника със своето присъствие. Накрая всички си направиха обща снимка, за да запечатат завинаги красивия момент.

Баба Марта посети и децата от Детска градина „Иглика“, дарявайки ги с още повече поводи за усмивки и радост. След това децата специално посетиха общинска администрация. Те изпяха тематични песни и изиграха ръченица, а слънчевото им присъствие донесе много положителни емоции на Боян Минков – кмет на община Белоградчик, Ангел Боянов – зам. кмет, Ангел Георгиев – председател на Общински съвет и Ива Александрова – гл. специалист Образование и туризъм. На всички деца бяха подарени подаръци и завързани мартеници, за да са здрави и усмихнати през цялата година.

За да честитят Баба Марта, в общинска администрация дойдоха и деца от Център за обществена подкрепа и Дневен център – Белоградчик. Топлият жест трогна администрацията, а Ангел Боянов – зам. кмет и Стела Стефанова - секретар, раздадоха на всяко дете подаръци и мартеници.

Баба Марта не пропусна да посети и село Салаш. Там тя навести и ДПЛД – Салаш, като завърза на всички червен и бял конец.

Пресслужба на община Белоградчик

https://www.livechatalternative.com/