Z6_PPGAHG8001C6B0QP77BB1I2C66
Z7_PPGAHG8001LQD0Q5EB3TVQ1MD6

Удари последният звънец за дванадесетокласниците в град Белоградчик

Дата на публикуване: 13.05.2024
Последна актуализация: 13.05.2024

Зрелостниците от СУ „Христо Ботев” - Белоградчик прекрачиха прага на своето училище за последен път. Абитуриентите бяха изпратени от учители, родители и приятели с много положителни емоции. Гости на тържеството бяха Боян Минков – кмет на община Белоградчик, Ангел Боянов – зам. кмет, Ангел Георгиев – Председател на Общински съвет, Ива Александрова – гл. специалист „Образование и младежки дейности”, Негово Високоблагоговейство отец Рафаил - Архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия, Илианка Панайотова – директор на НУ „Васил Левски”, Илияна Веселинова – директор Дирекция „Социално подпомагане”, бивши учители на завършващите ученици от ДГ „Иглика” и НУ „Васил Левски”.

Отец Рафаил отслужи празничен водосвет и благослови завършващите дванадесетокласници. Той им пожела да не забравят, че каквито и трудности да имат в живота, ако вярват в Бог и се уповават на Него, ще преодолеят всички трудности.

Цветан Михайлов - директор на СУ „Христо Ботев”, поздрави абитуриентите като им пожела да обичат онова, което изберат да правят в своя живот. Той благодари за идеите им, благодарение на които училището се е променило за по-добро. Г-н Михайлов награди и зрелостниците за активно участие в училищния живот.

В обръщението си г-н Минков напомни на дванадесетокласниците, че по-важно място от родния дом и семейството няма. „Където и да ходите, каквото и да правите, учете, образовайте се и се върнете тук, за да можем всички заедно да живеем в един по-добър град. Ние, като ръководство на общината, ще се постараем да направим Белоградчик едно още по-добро място. Пожелавам ви успех в живота и да имате сили да се борите с всичко, а ние ще се грижим за всичко останало. Честито завършване!”

Беше прочетен поздравителен адрес от Веселка Асенова – началник РУО – Видин.

Ученици от СУ „Христо Ботев” също се включиха в тържеството и поздравиха абитуриентите с песни. Таня Маркимова от НУ „Васил Левски” поздрави завършващите. След това класните ръководители – Виолета Младенова и Силвия Радкова, направиха топло и трогателно обръщение. Г-жа Младенова им пожела да преминат красиво и смислено през живота и по пътя да не забравят да си припомнят, че не всичко е на всяка цена и не всичко се случва веднага. Г-жа Радкова им пожела да помнят, че когато им е трудно, винаги могат да се върнат там от където са тръгнали, а те ще ги посрещнат с отворени обятия.

От завършващите, Гергана Йолова, Мартино Милчев и Бранимир Методиев направиха обръщение към съученици и учители. Те благодариха на своите класни ръководители за всеотдайното разбиране и обич, благодариха и на всички, които са ги напътствали и са им помогнали да израснат в своя път.

Общинското ръководство направи подаръци на всички абитуриенти.

Пресслужба на община Белоградчик

https://www.livechatalternative.com/