Z6_PPGAHG8001C6B0QP77BB1I2C66
Z7_PPGAHG8001LQD0Q5EB3TVQ1MD6

Белоградчик отбеляза Деня на независимостта

Дата на публикуване: 22.09.2023
Последна актуализация: 22.09.2023

Граждани и гости на град Белоградчик се събраха на площад „Възраждане”, за да отбележат 115 години от Независимостта на България. На честването тази година присъстваха представители от община Белоградчик, ръководители на местни организации и институции и представители на Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Кметът на община Белоградчик Борис Николов се обърна към присъстващите с думите: „България има много хубави моменти и дни като днешния олицетворява именно един от тях. Пожелавам ви да мечтаете, да сте независими и да се чувствате горди, че сте българи!”
Подполковник Милчо Манолов – офицер от запаса, Председател на Организацията на Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, проследи хронологично по-важните събития от историята на България, довели до обявяването на независимостта. А като благодарност за съществения му принос в съхранението на историческата памет в града, кметът на общината му връчи грамота.

 В знак на почит бяха поднесени венци и цветя пред паметника на загиналите във войните от името на община Белоградчик, Общински съвет - Белоградчик, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Белоградчик, Исторически музей, Клуб „Млади възрожденци” към СУ „Христо Ботев”.

Тържеството продължи с изпълнение на школа Народни танци към Детски комплекс – град Белоградчик, които за пореден път получиха бурни аплодисменти. След тях се изявиха и Пенсионерски клуб „Мадона” с песни и стихотворения, които възхитиха събралите се граждани. В края всички желаещи имаха възможността заедно да се хванат на хорото в традиционна хоротека.

Пресслужба на община Белоградчик