Z6_PPGAHG8001C6B0QP77BB1I2C66
Z7_PPGAHG8001LQD0Q5EB3TVQ1MD6

Ловен събор в Белоградчик

Дата на публикуване: 18.09.2022
Последна актуализация: 18.09.2022

В продължение на два дена в Белоградчик се проведе Ловен събор. Тази година Ловно-рибарското дружество „Сокол“ в Белоградчик става на 125 години. На 16 и 17 септември сдружението организира празничен ловен събор в местността „Панаирище”. Вдъхновител на събитието е Боян Минков - председател на дружеството.
В ЛРС „Сокол“ – Белоградчик членуват 630 ловци и риболовци в общо 25 ловни дружинки. Сдружението стопанисва 64 650 ха площ. Те са разположени в землищата на 26 населени места, включително град Белоградчик, и обхващат няколко общини. Ловностопанските райони на сдружението са: ПЛСР Бело поле, ПЛСР Белоградчик, ПЛСР Димово, ПЛСР Дреновец, ПЛСР Кладоруб, ПЛСР Плешивец, ПЛСР Рабиша, ПЛСР Раяновци, ПЛСР Салаш, ПЛСР Стакевци.
Програмата за двата дни бе изпълнена с музика, танци и веселба. В празненството участие взеха Духов оркестър - Белоградчик, Духов оркестър „Тимочки веселяци” от гр. Княжевац, танцовите състави на Детския комплекс. За доброто настроение на ловците, рибарите и гостите втората вечер се погрижи сръбски оркестър от гр. Зайчар.
Това е първият организиран ловен събор в Белоградчик, а намерението е да се провежда всяка година в панаирната местност, каза още Боян Минков, който по повод на 125 годишнината на ловното дружество връчи грамоти на ловци от района.
В продължение на две вечери красивата местност „Панаирище” бе изпълнена с музика, веселие и аромат на дивечова скара, ловците празнуваха, а гражданите се включиха в общото веселие.

Пресслужба на община Белоградчик

 Ловен събор в Белоградчик