Z6_PPGAHG8001C6B0QP77BB1I2C66
Z7_PPGAHG8001LQD0Q5EB3TVQ1MD6

В град Белоградчик отпразнуваха Въведение Богородично

Дата на публикуване: 21.11.2023
Последна актуализация: 21.11.2023

Жителитена град Белоградчиксе събраха в Младежки дом, за да отпразнуватДеня на православната християнска младеж и семейство.

Гости на тържеството за Въведение Богородично бяхаНегово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил, Негово Високоблагоговейство отец Рафаил - Архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия ипротоиерей Сергий Ненов. Видинският митрополит поздрави всички присъстващи сголемия християнски празник. В своята реч той подчерта, четрябва да се обърне внимание на опазването на семейството, защото когато децата се отглеждат с любов от техните родители, те биват подготвени за трудностите в живота и знаят как да запазят любовта в сърцата си. Видинският митрополит също така призова родителите да не забравят да водят децата си в храма, защото познаването на Бог струва повече от най-доброто образование.

На празника присъствахаБоян Минков – кмет на община Белоградчик, Ангел Боянов и Лозина Николова – зам. кметове на община Белоградчик и Ангел Георгиев – председател на Общински съвет. В своето слово г-н Минков сподели с присъстващите: „Ние сме едно семейство. Дори понякога различни, винаги сме обединени от каузата да живеем в нашия хубав дом Белоградчик. Знаете, че основната грижа за нас е да имаме повече млади и щастливи семейства – именно семейството е това, което ни сплотява, то ни учи на доброта и единение. А обществото е силно, когато семействата ни са здрави. Честит ден на християнското семейство!"

Празникът продължи с богата културна програма от школа „Народни танци”и вокална група „Звънчета“ към Детски комплекс; чуха се стихотворения отЛитературен клуб „Георги Савчев“, имаше песни отПенсионерски клуб „Мадона” и Мъжки хор към „Народно читалище „Развитие“. Елена и Мариям Александрови също получиха заслужени бурни овации за талантливото сиизпълнение.
Празникът завърши с призив към всички присъстващи да отворят душите и сърцата си за добротата.

По случай празника в Младежки дом тематично бе поместено творчествотона Валя Веселинова – Марве, която твори ръчно изработени арт произведения от кован алуминий.

Пресслужба на община Белоградчик