Z6_PPGAHG8001C6B0QP77BB1I2C66
Z7_PPGAHG8001LQD0Q5EB3TVQ1MD6

Община Белоградчик организира почистване на града и на туристическите пътеки

Дата на публикуване: 29.03.2024
Последна актуализация: 29.03.2024

Община Белоградчик организира почистване на града и на туристическите пътеки. Служителите на Община Белоградчик, структурните ѝ звена, други институции и граждани, се включиха в почистването на град Белоградчик. Сборният пункт бе площад „Възраждане” от където няколко групи тръгнаха към различни точки на града. Общината бе осигурила ръкавици за еднократна употреба и чували.

Тихомир Алексиев – консултант по туризъм в общината каза, че кампанията е предприета като подготовка за празничното откриване на туристическия сезон в града, което ще се проведе на 6 април. „Днес се подготвяме, за да посрещнем достойно гостите на града. Ще тръгнем и по еко пътека Белоградчишки скали, която започва от крепостта, минава покрай най-емблематичните скални групи, а след това чрез градския парк се връща в града. Ще започнем маркирането и монтирането на указателни стрелки. Маркирането ще се извърши с помощта и съдействието на Български планинарски съюз. Те са маркирали пътеките към Ведерник и днес продължават своята традиция да помагат на туризма в Белоградчик. От тук нататък сме сигурни, че от община Белоградчик ще си съдействаме с НПО, с други институции и министерства, защото туризма за нас е приоритет.”

Администрацията на Община Белоградчик призовава всички жители и гости да продължат да се грижат за чистота на града и през всеки следващ ден. Чистотата на града ни зависи от всички ни и всичко започва с една малка стъпка и един добър пример за идващите поколения.

Пресслужба на община Белоградчик

https://www.livechatalternative.com/